Publicat pe

Tehnologie Incalzire Scaune Carbon

kit incalzire scaune auto carbon element rezistenta tehnologie

Kiturile de incalzire in scaune auto carbon AutoImprove se deosebesc de restul produselor de pe piata prin elemente de tehnologie ce le dau performante deosebite. In acest articol vom incerca sa prezentam diferentele de constructie si cum sunt afectate performantele datorita lor.

Instalatia electrica a kiturilor de incalzire scaune AutoImprove

Un aspect ESENTIAL ce face o mare diferenta intre kiturile AutoImprove si restul produselor de pe piata este instalatia electrica. Daca toate kiturile de pe piata au instalatii electrice produse in China, kiturile AutoImprove au instalatii produse integral in Romania. Instalatiile sunt confectionate din cabluri din cupru 100% spre deosebire de cele chinezesti ce in marea lor parte folosesc cabluri din aluminiu sau fier acoperit cu cupru(solutii mult mai ieftine dar si mai slab calitative). Cablurile folosite in instalatiile electrice AutoImprove sunt conforme standardelor industriei auto mondiale FLRY-B si datorita constructiei din 100% cupru ofera cea mai buna performanta electrica de pe piata. Instalatiile electrice vine dotate si cu gama variata de butone de control pentru fiecare scaun in parte.

Vom prezenta mai jos detalii despre tehnologie si constructie ce fac din kitul de incalzire in scaune carbon AutoImprove un adevarat leader.

Elementele de incalzire carbon custom AutoImprove

Elementele de carbon pentru incalzire sunt prezente pe piata aftermarket de circa 13-15. AutoImprove a fost printre primii importatori de kituri de incalzire in scaune din carbon de pe piata din Romania. In ciuda faptului ca elementele de carbon erau net superioare elementelor cu nichelina aflate atunci pe piata a fost totusi nevoie de o evolutie sustinuta pentru a ajunge la produsele ce le comercializam acum.

Elementele de incalzire din carbon sunt acum la generetatia a 3-a si se prezinta ca solutia cea mai fiabila si performanta pentru incalzire. Din pacate doar o persoana avizata poate face diferenta dintre generatia 1 si 2 pe de o parte si generatia 3 pe de alta parte. In acest moment vasta majoritate a produselor prezente pe piata este generatia 2 carbon sau uneori generatia 1.

Constructie unica a plasei de fibra de carbon

O deosebire intre elementele de carbon generatia 3 AutoImprove si restul elementelor de pe piata o constituie modelul mesei de carbon. Daca restul elementelor de carbon au o mesa tip hexagon(fagura), elementele AutoImprove au o mesa tip W ce acopera mult mai bine si mai uniform elementul de incalzire, dupa cum se poate vedea si in fotografiile comparative din articol. Datorita faptului ca modelul tip W este mai des, el contine mai multa fibra de carbon si prin urmare este mai puternic din punct de vedere al incalzirii insa si mai costisitor de confectionat. Astfel elementele AutoImprove au puteri cu circa 20% peste celelalte elemente de pe piata.

element incalzire scaune carbon incalzire comparativ autoimprove

Jonctiunea anozilor si contactul cu fibra de carbon

Un aspect important in fiabilitatea elementelor de incalzire este constructia jonctiunii dintre anozii de metal cu plasa de carbon(locul unde se realizeaza trecerea curentului dinspre firele electrice si fibra de carbon). In generatiile de incalzire carbon 1 si 2 aceasta jonctiune s-a dovedit mereu problematica si partea cea mai putin fiabila a kitului. Astfel in generatia 1 si 2, jonctiunea era realizata dintr-un anod platbanda de cupru ce era prins mecanic prin coasere de fibra de carbon. Acest mod de jonctiune s-a dovedit deficitar datorita frecarii cusaturilor si a contactelor imperfecte.

Generatia 2 a incercat partial sa rezolva problema prin inlocuirea anozilor de platbanda cu anozi din fir de cupru si cresterea nr de cusaturi de la 2 la 3-4 cusaturi insa problema nu a fost rezolvata complet. Generatia 3 a rezolvat problema prin inlocuirea anodului de fir de cupru cu un filament de cupru(un manunchi de fire de cupru pt contact) cu un adeziv special termofuzabil in fibra de carbon. Din acest punct de vedere elementele din generatia 3 comercializate de AutoImprove sunt cele mai fiabile de pe piata.

COPYRIGHT: Continutul acestui site (articole, fotografii, descrieri, caracteristici, forma de prezentare) nu poate fi reprodus sau utilizat fara acordul in scris al proprietarului acestui site.